CLARA 16P

OP DE EVOLUTIE VOLGT DE REVOLUTIE

Architecten en bouwheren willen dat moderne ramen groot en transparant zijn. Het moet zoveel mogelijk daglicht in de ruimte laten, het warmteverlies in de winter beperken, geluidsisolerend zijn en bovendien inbrekers geen kans geven.
 
Dankzij de evolutie in de raamtechnologie zijn warmte isolatie, energie efficiëntie en geluidsbescherming allang vanzelfsprekend. Ijsbloemen en tocht behoren gelukkig tot het verleden. Eind goed, al goed? Nog niet genoeg, daarom hebben we bij Clara het raam opnieuw geconstrueerd en in wezen heruitgevonden.
 
HET RAAM
HERUIT-
GEVONDEN
 
Hoe wordt ieder raam een panoramaraam? Hoe vervangen we kaders, tussenstijlen en tussenroedes, die het uitzicht naar buiten onderbreken en de hoeveelheid licht reduceren? Hoe creëren we toch een stabiel, dicht raam met uitstekende stijfheid?
 
Het antwoord was geraffineerd eenvoudig en een absolute innovatie: Clara ramen, wereldwijd de eerste ramen met een volledig glazen vleugel. Het flinterdunne, eenvoudige design is de perfecte aanvulling voor moderne architectuur, vult ruimtes met meer daglicht en biedt bijna onbegrensde creativiteit. Clara, het raam met een uitzicht. Gefabriceerd in Zwitserland
 
Glas is het architectonische element van de 21e eeuw. Clara ramen verenigen transparantie, toegankelijkheid en openheid van een glazen raam met alle voordelen van een draaikipraam of draairaam
 
CLARA RAMEN WERKEN 6 X MEER OVERTUIGEND
 

ELEGANTES, EENVOUDIG DESIGN     


Het doorlopende glasoppervlak van een Clara raam zorgt voor een grenzeloze overgang tussen binnen en buiten.

UITSTEKENDE LICHTINVAL IN DE RUIMTES


Het unieke ontwerp, zonder zichtbaar vleugelprofiel laat
tot 15% meer daglicht binnen.

UW PANORAMARAAM NAAR DE WERELD.
 
GRENZELOZE CREATIVITEIT

Ieder Clara raam is een unicum, dat zich perfect aanpast aan persoonlijke voorkeuren qua binnenhuisarchitectuur en bouwstijl.

ENERGTISCHE PERFORMANTIE

Clara ramen zijn uiterst energiebesparend, want ze voldoen vanzelfsprekend aan de Minergie-standaard en de passiefhuisstandaard.

MODERN COMFORT

Met Clara ramen creëer je aangename ruimtes met maximaal welbevinden. Ze zorgen voor uitstekende geluidsisolatie en zijn eenvoudig te reinigen.

INBRAAKWERENDE RAMEN

Clara ramen worden vervaardigd uit gehard glas en kunnen dankzij het doorlopende glasoppervlak en de verborgen fittingen niet worden opgetild.
 
CLARA RAMEN LATEN TOT 15% MEER DAGLICHT DOOR
 
MEER UITZICHT PER VIERKANTE METER

 
De ruimte met natuurlijk daglicht vullen en je verbonden laten voelen met de buitenwereld - dat is de wens van veel bouwheren. Klassieke houten ramen, kunststof- of aluramen, gekoppelde ramen bestaan tot 35% uit het, kader wat dus ook helaas de hoeveelheid licht vermindert. Hier worden Clara ramen interessant: Het uniek, vleugelloos design laat tot 15% meer licht binnen en verhoogt daarmee de zonneopbrengst in de winter.
 
DAGLICHT VOOR MEER WELBEHAGEN
 
Daglicht heeft een zeer positieve invloed op ons welzijn. Dankzij de hogere lichtopbrengst geven Clara ramen onze melatoninehuishouding een extra dosis daglicht en leggen ze de basis voor een gezond dag-nacht-ritme.
 
➊ CLARA
➋ KUNSTSTOF
➌ HOUTEN
➍ KUNSTSTOF-ALU
➎ HOUTEN-ALU
 
GROEN LICHT VOOR HOGE ENERGIE-EFFICIËNTIE
UITSTEKENDE WARMTE-ISOLATIE


Dankzij isolatieglas, warmte-isolatie, innovatieve glascoating en warm-edge-spacers heeft een modern raam rond 300 % hogere warmte-isolatiewaarde als zijn voorgangers in de jaren 1990. De technologische vooruitgang heeft dus het beste voor met de voorstanders van grote glasoppervlakken want nu krijgen ze ook qua energie groen licht - bovendien helpen ze in de winter om de verwarmingskosten te reduceren.
 
PERFECT VOOR ENERGIESANERING
 
De trend van een groot panoramaraam is zeer compatibel met een passiefhuis en positieve-
energie-bouwwijze, wat Clara ramen op een indrukwekkende manier bewijzen. Ze voldoen aan alle Minergie-standaarden en ze zijn ideaal voor de energiesanering van de gebouwschil.
Afhankelijk van deraamconstructie bereiken. Clara ramen maximale waarden van 0,75 Uw voor de warmtedoorgangswaarde en 0,5 Ug voor ramen resp. beglazing. (Certificaten op
www.clara-fenster.be)
 
EENVOUDIG, FLINTERDUN DESIGN
 
Het elegante, doorlopende glazen oppervlak van een Clara raam laat de grenzen tussen binnen en buiten verdwijnen, want de frames zijn gemaakt zonder oneffenheden en randen. Functionele onderdelen zoals vleugels, het sluitmechanisme, fittingen of afdichtingen zijn slim verborgen achter smalle geëmailleerde stroken.
 
(BIJNA)
GRENZELOSE CREATIVITEIT
 
Ieder Clara raam is een unicum, dat zich perfect aanpast aan persoonlijke voorkeuren qua binnenhuisarchitectuur en bouwstijl. Voor de vormgeving van deraamconstructie en de geëmailleerde randen binnen en buiten kunt u kiezen uit het volledige RAL-kleurenpalet. Vanzelfsprekend kunt ook de raamgrepen vrij kiezen.
 
RAMEN REINIGEN WORDT KINDERSPEL
 
Clara ramen zijn een goed voorbeeld van wat moderne ramen tot persoonlijk comfort kunnen bijdragen. De uitstekende warmte-isolatiewaarde van 0,75 W/m²K garandeert behaaglijke ruimtes met maximaal comfort. De innovatieve raamconstructie binnenin zorgt bovendien voor uitstekende geluidsisolatie. Omdat raamframe en raamvleugel in hetzelfde vlak liggen, is ook ramen reinigen een fluitje van een cent. Geen hoeken en randen, geen raamafdichting, waarin vuil zich kan ophopen.
 

WOONCOMFORT MET VEILIGHEIDSVOORDEEL
 
ON TOP: RAMEN MET INBRAAKWERENDHEID
 
Een Clara raam kan dankzij het doorlopende glazen oppervlak en de verborgen fittingen niet uit het frame worden getild. Bovendien zijn ze gemaakt van speciaal gehard glas. Naast elegante optiek en optimale warmte-isolatie profiteert u dus ook nog van een raam met uitstekende inbraakwerendheid.
 

Bent u geïnteresseerd in onze producten en service?
Aarzel dan niet om ons te contacteren.
Wij kunnen u helpen.