OVERONS

Onze Geschiedenis


Begin 2007 richt Jean-Christophe Jorion Vitrum op. Tot dan was hij technisch verantwoordelijke bij de firma DORMA Foquin, maar na acht jaar in die functie werd de drang om zelfstandig te ondernemen te groot. Hij koos bewust voor het ondernemerschap vanuit een gedrevenheid die hij meekreeg van voorgaande generaties. Ondernemen is voor hem een kwestie van verantwoordelijkheid nemen en offers brengen met het oog op de grootste voldoening die er is: een tevreden klant.

Gestart sinds 2007

EEN OVERZICHT VAN 16 JAAR VITRUM 2007:

JEAN-CHRISTOPHE JORION RICHT VITRUM OP.

In de beginjaren concentreerden we ons op het plaatsen van buitenschrijnwerk, het plaatsen van automatische deuren en mobiele schuifwanden (type TSW-ZP en TSW-R) en het plaatsen van moeilijke glaspartijen voor derden. Ook voor alle mogelijke glaswerken kon de klant bij ons aankloppen. Hiervoor kan u natuurlijk nog altijd bij ons terecht, maar in de loop der jaren werden onze activiteiten uitgebreid en verfijnd. Het accent verschoof naar de verwerking van aluminium voor zowel bedrijfsgebouwen, als voor woningen van particuliere klanten.

2009: VITRUM BREIDT UIT EN VERHUIST.

Na twee jaar bleek de oorspronkelijke locatie te klein. Met zicht op een aanzienlijke uitbreiding van onze activiteiten en de groei van het bedrijf investeerden wij in de aankoop van de panden van Drukkerij Serry & Dewinter. Na een grondige renovatie nam Vitrum de nieuwe bedrijfsgebouwen in gebruik in mei 2009. De verhuis naar de nieuwe locatie, Industriezone Waggelwater, Lieven Bauwensstraat 39, 8200 Sint-Andries gaf Vitrum een nieuw elan. Onze klantenkring breidde zich uit tot ver buiten Brugge en ook heel wat architecten vonden de weg naar Vitrum met enkele interessante langetermijnsamenwerkingen tot gevolg. De groei van Vitrum maakte het mogelijk om grotere projecten aan te nemen, zonder de kleinere projecten te mijden.

2013: VITRUM INVESTEERT IN AUTOMATISATIE EN EIGEN PRODUCTIE.

Om onze klanten nog beter van dienst te zijn op vlak van planning, service en kwaliteit, investeert Vitrum in automatisatie (CNC) en eigen productie van aluminium schrijnwerk. De toenmalige bedrijfsgebouwen werden al snel te klein en dus gingen we op zoek naar extra ruimte om op termijn te kunnen blijven groeien. Met het oog op verdere expansie kocht Vitrum in 2013 5.000 vierkante meter industriegrond aan de overzijde van de bestaande locatie.

2015: VITRUM OPENT ZIJN NIEUWE KANTOREN.

Op de industriegrond aan de overzijde van de bedrijfsgebouwen start Vitrum begin 2015 met de werken aan het nieuwbouwproject. Het nieuwe complex beslaat een oppervlakte van 2.600 vierkante meter waarvan 230 vierkante meter kantoorruimte en showroom en 900 vierkante meter productieruimte voor aluminium schrijnwerk. Sinds september 2015 betrekt Vitrum deze nieuwe gebouwen en is het bedrijf helemaal klaar voor de toekomst.

2016: VITRUM INVESTEERT IN CNC BEWERKINGSCENTRUM.

Eind 2016 neemt Vitrum de beslissing om verdere stappen te zetten in de automatisatie van haar productieproces. Dat resulteert in de aankoop van een volautomatisch CNC bewerkingscentrum. Deze computergestuurde machine werkt met de meest recente technologie en laat Vitrum toe om haar efficiëntie te verhogen en stilstand te verminderen. Deze investering betekent nog betrouwbaardere levertermijnen voor de klanten.

2017: VITRUM WERFT EEN PROJECTMANAGER AAN

Vitrum blijft verder professionaliseren. In de eerste maanden van 2017 wordt een project manager aangeworven. De belangrijkste taak van deze nieuwe collega zal erin bestaan om het groeiend aantal opdrachten in goede banen te leiden.

2019: VITRUM WERFT EEN TWEEDE ATELIERMEDEWERKER AAN

Is een interne opleiding gegeven door onze productieverantwoordelijke.

2020: VITRUM WERFT EEN PROJECTLEIDER AAN

Vitrum blijft verder professionaliseren. Eind van 2020 wordt een project manager aangeworven. De belangrijkste taak van deze nieuwe collega zal erin bestaan om het groeiend aantal opdrachten in goede banen te leiden. Productie dossier en close overleg met productieverantwoordelijke. Uitwerken van productie en architect tekeningen, opmetingen en volledige dossier opvolging tot en met oplevering.

2022: VITRUM MAAKT ZICHT KLAAR OM VERDER UIT TE BREIDEN. . .

Dit jaar is een jaar waar B2B zijn ontwikkeling krijgt en we kijken om onze productiekwaliteiten te delen met andere schrijnwerkers en aannemers die hun eigen montage verzorgen.

2023: UITBREIDING VAN ONZE TOONZAAL BRUGGE.

Naar aanleiding van vernieuwing en groei van ons bedrijf zijn in September 2023 de werken gestart voor de verdere uitbreiding van onze toonzaal.

Hier zult U de nieuwste versies kunnen uitvoerig gaan testen en vooral bewonderen. Namelijk de nieuwe MASTERPATIO monorail uitvoering en de High-end HiFinity.

Eind 2023 nog voor de kerstdagen zal onze nieuwe toonzaal opengaan voor het grote publiek, dus iedereen welkom vanaf januari 2024.


Onze professionaliteit

professionaliteit

Bekijk onze ploeg

Vitrum team

Onze waarden

"Kwaliteit komt op de eerste plaats"


waarden

Visie

"Ons doel is de top"


Visie

Missie

"Innovatie in de alu"


Missie

Waarom kiezen voor ons


Omschrijving kiezen voor ons


  • lijst 1
  • lijst 2.

Bent u geïnteresseerd in onze producten en service?
Aarzel dan niet om ons te contacteren.
Wij kunnen u helpen.